keskiviikko 16. syyskuuta 2009

KOKOUSKUTSU: EDUSTAJISTON KOKOUS 7/2009

EDUSTAJISTO
KOKOUS 7/2009


KOKOUSKUTSU

Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan edustajisto kokoontuu kokoukseensa 7/2009 keskiviikkona 23. syyskuuta kello 17.00 alkaen Koulutuskeskus Dipolin auditoriossa, osoitteessa Otakaari 24, mikä täten kutsuna kaikille asianosaisille ilmoitetaan.

Kokouksessa käsitellään oheisessa esityslistassa mainitut asiat.

Otaniemessä 16.9.2009

Satu Alikoski
Edustajiston puheenjohtaja



ESITYSLISTA

Edustajiston kokous 7/2009

Kokousaika: 23.9.2009 kello 17.00
Kokouspaikka: Koulutuskeskus Dipolin auditorio, Otakaari 24, Espoo

1. Kokouksen avaaminen

2. Esteellisyyksien, eronpyyntöjen, estyneisyysilmoitusten ja läsnä olevien jäsenten toteaminen

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Pöytäkirjantarkastajien kutsuminen

5. Ääntenlaskijoiden kutsuminen

6. Kokouksen työjärjestyksen vahvistaminen

7. Ilmoitusasiat

7.1 AYYE kokoontui ensimmäiseen kokoukseensa 4.8. (Säätytalo, Helsinki) ja 20.8. (Domus Academica, Helsinki) ja hyväksyi mm. säännöt AYY:lle (liite 7.1)

7.2 AYYE kokoontui toiseen kokoukseensa 10.9. (Dipoli, Espoo) ja valitsi mm. puheenjohtajakseen Joonas Turusen (liite 7.2)

8. Hallituksen selonteko toiminnastaan (liite 8)
PE TKYE päätti merkitä tiedoksi hallituksen selonteon toiminnastaan.

9. Sopimus tiettyjen teekkariperinteisiin liittyvien tehtävien, vastuiden ja velvollisuuksien sekä esineiden omistusoikeuden siirrosta Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry:lle (TKYH/Neuvonen, liitteet 9.1 - 9.3)

TKY:n toiminnan siirtyessä osaksi Aalto-yliopiston ylioppilaskuntaa 1.1.2010 alkaen, haluaa TKY siirtää tietyt teekkariperinteisiin liittyvät tehtävät, vastuut ja velvollisuudet sekä esineiden hallinnoinnin riittävää jatkuvuutta omaavalle taholle, joka pystyy vaalimaan näihin liittyviä perinteitä. Teekkaritoimintaa ja siihen liittyviä perinteitä Aalto-yliopistossa on kuvattu liitteessä 9.1.
Sopimuksen (liite 9.2) taustaa on selvennetty lisää liitteenä 9.3 olevassa dokumentissa "Eräiden Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunnan hoitamien aatteellisten tehtävien, vastuiden ja velvollisuuksien siirtäminen Pyöreän Tornin Killan vastuulle".
Sopimus rakentuu sen olettamuksen varaan, että Pyöreän Tornin Killan ja TTEY:n toiminta yhdistetään Pyöreän Tornin Kilta ry:ksi.

PE TKYE päätti valtuuttaa hallituksen solmimaan liitteen 9.2 sisältöisen sopimuksen Teekkaritoiminnan edistämisyhdistykselle ry:n kanssa tiettyjen teekkariperinteisiin liittyvien tehtävien, vastuiden ja velvollisuuksien sekä esineiden hallinnan siirrosta yhdistykselle.

10. TKY:n nimikkorahastojen säännöt (Halme, liitteet 10.1-10.2)

Ylioppilaskuntien yhdistymistä silmällä pitäen asianajotoimisto Krogerus selvitti, onko TKY:n rahastojen säännöissä tarvetta muutoksille tai tarkennuksille. Krogerus esitti lausunnossaan tiettyjen teknisten muutosten lisäämistä sääntöihin rahastojen oikeudellisen aseman turvaamiseksi sekä rahastojen tarkoituspykälien teknistä muuttamista, niin että esim. oppialaterminologia olisi selkeämmin ja ajattomammin määritelty. Krogerus selvitty myös, onko joiden rahastojen tuotosta mahdollista jakaa apurahoja koko yhdistyneen ylioppilaskunnan jäsenistölle. Yhdistyneen ylioppilaskunnan kannalta on myös hyvä, että edustajisto hyväksyy sellaisenaan kaikkien rahastojen säännöt, jotta saadaan yhteen dokumenttiin selkeillä hyväksymispäivillä rahastojen säännöt.
Pääsihteeri on valmistellut liitteen mukaiset muutosesitykset ja hallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 28/2009. Kokouskohdan liitteet toimitetaan edustajistolle sähköisesti.

PE TKYE päätti muuttaa liitteessä 10.1 lueteltujen rahastojen sääntöjä liitteen mukaisesti ja hyväksyä muutosten jälkeen kaikkien nimikkorahastojen säännöt liitteen 10.2 mukaisena.

11. Ylioppilaskunnan osuuden Helga Särksalon jakamattoman kuolinpesän omistuksessa olleen tontin ja omakotitalon myynti (Halme)

TKY tuli osalliseksi Helga Särksalon kuolinpesästä Helga Särksalon testamentin perusteella. Pesänhoitaja realisoi pesän omistuksessa olleen omakotitalon pesän toisen osakkaan ja TKY:n hallituksen ja taloustoimikunnan suostumuksella. Kyseessä on osuus pesän omaisuudesta ja kiinteistön myyminen olisi tullut hyväksyä edustajistossa. Lappeenrannan käräjäoikeus on pyytänyt selvityksiä TKY:n pesän osakkaana tekemistä päätöksistä kiinteistön myyntiin liittyen. Käräjäoikeus myös vaatii edustajiston päätöksen kiinteistön myynnistä, jotta ostaja saa kiinteistöön lainhuudon ja pesä voidaan lopullisesti jakaa.
TKY:n osuus pesästä on puolet. Omakotitalon ja tontin myyntihinta oli 122 155 euroa. TKYE perusti kokouksessaan 6/2009 testamentin määräysten mukaisen Matti ja Helga Särksalon rahaston. TKY:n osuus kuolinpesän varoista on maksettu ylioppilaskunnalle lähes kokonaisuudessaan ennen kesää.

PE TKYE päätti hyväksyä ylioppilaskunnan hallituksen tekemän päätöksen antaa valtuutus myydä ylioppilaskunnan osuus Helga Särksalon jakamattoman kuolinpesän omistamasta tontista (405-22-13-6) sillä sijaitsevine rakennuksineen Lappeenrannan kaupungissa.

12. Ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin erillistalousarvio (Halme, liite 12)

TKYE hyväksyi kokouksessaan 8/2007 käytettäväksi ylioppilaskuntien yhdistymisestä koituviin kuluihin 35 000 euroa. Tämän lisäksi TKYE hyväksyi kokouksessaan 7/2008 erillistalousarviona käytettäväksi 145 000 euroa. Yhteensä edustajisto on antanut varoja käytettäväksi yhdistymisprojektiin siis 180 000 euroa. Pääsihteeri on valmistellut liitteen 12.1 mukaisen toteumaraportin kuluista ja arvion (liite 12.2) siitä, millaisilla valtuuksilla kuluvan vuoden kulut pystyttäisiin kattamaan. Edustajiston hyväksymä erillistalousarvio on varojen käytössä jaettu TKY:n omiin kuluihin ja yhdistyvien ylioppilaskuntien yhteisiin eli AYY:n kuluihin. TKY:n omalla yhdistymisedunvalvonnalla on tarvetta lisärahoitukselle kuluvana vuonna. Lisäksi AYY:lle on syytä mahdollistaa kohtuullinen varojen käyttö toiminnan käynnistämiseksi.
TKYH käsittelee asiaa kokouksessaan 28/2009 ja tarkentaa tarvittaessa esityslistan liitteessä 12.2 esitettyä erillistalousarviota.

PE TKYE päätti hyväksyä liitteen 12.2 mukaisen erillistalousarvion ylioppilaskuntien yhdistymisprojektiin.
13. Ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin tilanne (TKYH, Lönn)

PE TKYE päätti merkitä käydyn keskustelun tiedoksi.
14. Keskustelu SYL:n linjapaperiluonnoksista (TKYH/Valtonen)

Suomen ylioppilaskuntien liitto ry:n varsinaisessa liittokokouksessa kuluvan vuoden syksynä käsitellään SYL:n linjapaperin päivitys vuoden 2005 liittokokouksen päätösten perusteella. SYL on valmistellut materiaalia linjapaperin valmisteluun (http://lipa.syl.fi) ja TKY toivoo edustajistolla evästyksiä mm. ylioppilaskunnan lausuntoon linjapaperiluonnoksesta ja politiikkapapereista. SYL:n hallituksen ensimmäisen esitys linjapaperiin liittyvistä politiikkapapereista julkaistaan 18.9. ja ylioppilaskunnilla on mahdollisuus lausua SYL:n hallituksen luonnoksista 9.10. mennessä.

PE TKYE päätti merkitä tiedokseen käydyn keskustelun SYL:n linjapaperista ja siihen liittyvistä politiikkapapereista.

15. Muut esille tulevat asiat

16. Kokouksen päättäminen


Otaniemessä 16.9.2009

Teemu Halme
Pääsihteeri

Liiteluettelo:
Liite 7.1 AYY:n edustajiston kokouksen 1/2009 päätösluettelo
Liite 7.2 AYY:n edustajiston kokouksen 2/2009 päätösluettelo
Liite 8 Hallituksen selonteko 5/2009 toiminnastaan
Liite 9.1 Kuvaus teekkaritoiminnasta ja siihen liittyvistä perinteistä Aalto-yliopistossa
Liite 9.2 Sopimus tiettyjen teekkariperinteisiin liittyvien tehtävien, vastuiden ja velvollisuuksien sekä esineiden omistusoikeuden siirrosta Teekkaritoiminnan edistämisyhdistys ry:lle
Liite 9.3 Liitettä 9.2 selventävä taustadokumentti
Liite 10.1 Esitys TKY:n nimikkorahastojen sääntömuutoksista
Liite 12.1 Toteumaraportti ylioppilaskuntien yhdistymisprojektiin käytetyistä varoista
Liite 12.2 Ylioppilaskuntien yhdistymisprojektin erillistalousarvio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti